فهرست مطالب

مجله بیمارستان
سال بیست و یکم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ثریا عادل پوردهنوی، سیده سمانه میراسمعیلی، آیدین آرین خصال* صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    رضایت مندی از حقوق و مزایای دریافتی و چگونگی توزیع آن از مهم ترین ابعاد مدیریت منابع انسانی است. هدف پژوهش حاضر تعیین سطح رضایتمندی کارکنان بیمارستان از طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد در سال 1400 بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی بود که در سال 1400 بر روی 280 نفر از کارکنان مراکز آموزشی درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. داده ها به وسیله پرسشنامه گردآوری شدند و با آزمون های ناپارامتریک و همبستگی اسپیرمن در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین رضایتمندی کل در کارکنان 55/0 ± 95/2 بود (از 5 نمره). از میان مقوله های مختلف حیطه رضایت مندی، بیشترین میانگین رضایت مربوط به شرایط فیزیکی محیط کاری (64/0 ± 3/3) و کمترین آن مربوط به نظام پرداخت (86/0 ± 56/2) بود. میانگین عملکرد کل کارکنان 82/8 ± 72/63 از 100 نمره برآورد شد. در این راستا، میانگین امتیاز حضور کارکنان 97/6 ± 22/74، میانگین امتیاز نوع شغل 78/15 ± 97/30 و میانگین ضریب کیفی عملکرد 12/11 ± 98/85 برآورد شد. بر اساس آزمون همبستگی اسپیرمن بین میانگین رضایت کل و امتیاز حضور (r=0.19)، امتیاز نوع شغل (r=0.32) و ضریب کیفی عملکرد (r=0.21) همبستگی معناداری وجود داشت (p-value<0.05).

    نتیجه گیری: 

    میانگین رضایت کارکنان از طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد در سطح متوسط برآورد شد. به نظر می رسد لازم است سیاست گذاران بخش سلامت جهت بهبود پرداخت و ارتقا انگیزه کارکنان درمانی تلاش و برنامه ریزی نمایند.

    کلیدواژگان: پرداخت مبتنی بر عملکرد، رضایت شغلی، بیمارستان
  • فاطمه محمدخانی غیاثوند، معصومه عباس آبادی عرب، حبیب الله طاهرپور کلانتری، حسین علیپور* صفحات 11-21
    زمینه و هدف

    بروز انواع خطاها و اشتباهات هزینه های زیادی را بر بیمارستان و جامعه تحمیل می نماید. سوت زنی و گزارش خطا، نقش مهمی در جلوگیری و کاهش خطاها دارد اما میزان گزارش دهی خطا در بیمارستان ها پایین است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر عوامل فردی منتخب بر سوت زنی کارکنان بیمارستان انجام گردید.

    مواد و روش ها

    پژوهش به صورت مطالعه توصیفی همبستگی انجام گردید. تعداد 229 نفر از کارکنان پرستاری و پاراکلینیک یک بیمارستان در شهر تهران به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه ای استاندارد با 69 گویه از پرسشنامه های معتبر عوامل منتخب شامل تعهد سازمانی، منبع کنترل، قضاوت اخلاقی، نوع دوستی، نگرش فرد به سوت زنی و قصد سوت زنی گردآوری و روایی و پایایی آن تایید گردید. روش تحلیل داده ها تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزارهای مورداستفاده SPSS و Amos بود.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد متغیرهای تعهد سازمانی، نوع دوستی و نگرش فرد به سوت زنی بر قصد سوت زنی تاثیر دارند و قضاوت اخلاقی و منبع کنترل بر قصد سوت زنی تاثیری ندارند. همچنین متغیرهای فردی مانند سن، جنسیت و سابقه کار تاثیر معناداری بر قصد سوت زنی نداشتند.

    نتیجه گیری: 

    تقویت تعهد سازمانی، نوع دوستی کارکنان و نگرش مثبت فرد به سوت زنی، نقش مهمی در ارتقاء گزارش دهی خطاها دارد. شیوه مدیریت بیمارستان می توانند باعث تقویت و یا تضعیف این عوامل شود. سبک مدیریت مشارکتی، توانمندسازی شغلی، حمایت و ایجاد محیط امن برای گزارش دهی، ارتقاء اصول اخلاقی و حرفه ای کارکنان، انجام اقدامات اصلاحی برای پیشگیری از وقوع مجدد خطاها و ملموس نمودن نتایج گزارش ها از اقدامات موثر در ارتقاء سوت زنی می باشد.

    کلیدواژگان: سوت زنی، بیمارستان، کارکنان، تعهد سازمانی، نوع دوستی
  • آزاده صبح خیز کوزه کنان، زهرا حاجی انزهائی*، فریده اشرف گنجوئی، محمدحسین پورغریب شاهی صفحات 22-39
    زمینه و هدف

    امروزه مراقبت های بیمارستانی، با تکیه بر سامانه پرونده سلامت، بیش از پیش موردتوجه قرارگرفته اند. با توجه به وجود تنوع داده در این سامانه ها، طراحی مدل مفهومی و منطقی استاندارد توسط ارایه دهندگان خدمات، نقش مهمی در موفقیت آن ها خواهد داشت. لذا این پژوهش باهدف طراحی مدل منطقی داده سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی ورزشکاران بر اساس استانداردهای بین المللی انجام شد.

    مواد و روش ها:

     طراحی مدل منطقی سامانه اطلاعات بیمارستانی ورزشکاران کشور ایران بر اساس موجودیت ها و مولفه های اصلی سیستم پس از مقایسه کشورهای منتخب، بررسی اولیه نیازمندی های ذینفعان، مجموعه داده اعتبارسنجی شده توسط خبرگان و اعتبار سنجی مدل مفهومی انجام شد و دیاگرام ها ترسیم شد. جلسه با حضور خبرگان برای اعتبارسنجی مدل منطقی پیشنهادی برگزار شد. اصلاحات پیشنهادی در جلسه مورد بحث قرار گرفت و انجام شد، توافق جمعی در مورد مدل منطقی ارایه شده حاصل و اعتبار مدل به تایید رسید.

    نتایج

    فعالیت های ورود، تغییر کلمه عبور، رزرو نوبت معاینه، ثبت اطلاعات ورزشکار، ثبت معاینه، ثبت نتایج آزمایش، فعالیت ثبت اطلاعات واکسیناسیون، ثبت یادآور سلامت، ثبت اطلاعات سلامت به عنوان دیاگرام های اصلی این سامانه تعیین گردید.

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد بر اساس یافته ها، دسترسی فرد به اطلاعات پزشکی ورزشی، نکته کلیدی است و فرد می تواند در یک درمان بیمارمحور، نیازهای سلامت مرتبط با خود را مشاهده و دریافت نماید.

    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات بیمارستانی، طراحی مدل منطقی، سامانه مدیریت اطلاعاتی، پزشکی ورزشی
  • مهدی رعدآبادی*، محمد صادقی، مسعود صفاری، محدثه کریمی زاده، عزت دهقان منشادی، مهدی جبین پور، الهام حاجی مقصودی صفحات 40-47
    مقدمه و هدف

    یکی از چالش هایی که امروزه سازمان ها با آن روبرو هستند، مسیله حفظ کارکنان است. در این میان پرداختن به علل بازنشستگی زودهنگام در بین کارکنان بخش سلامت از اهمیت دوچندانی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی علل بازنشستگی پیش از موعد در بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شد.

    مواد و روش ها:

     پژوهش توصیفی حاضر بر روی کلیه افراد با بازنشستگی پیش از موعد در دانشگاه علوم پزشکی یزد بین سال های 1395 تا 1398 انجام شد. گردآوری اطلاعات از طریق بررسی پرونده پرسنلی، سامانه بازنشستگی و مصاحبه با افراد انجام شد. توصیف داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و نرم افزار SPSS ویرایش 21 انجام گرفت.

    نتایج

    میانگین سال های از دست رفته خدمتی 7/3 سال بود. در مجموع بیش از 528 سال خدمتی از دست رفته وجود داشت. اکثریت بازنشستگان در پست های خدماتی و بهیاری (1/47 درصد) و در مراکز بیمارستانی (45 درصد) و بهداشتی (9/42 درصد) شاغل بودند. بررسی علل بازنشستگی زودهنگام نشان می دهد بیشترین علل بازنشستگی مربوط به خسته کننده بودن محیط کار (7/55 درصد)، مشکلات جسمی و بیماری های زمینه ای (7/40 درصد) و کمبود حمایت از سوی مسیولین (3/24 درصد) بوده است.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج، حمایت چندجانبه در سازمان، ارتقاء پاداش ها و مزایای اقتصادی، ایجاد روحیه در افراد سازمان، رعایت اصول بهداشتی روانی، کاهش اضطراب و ایجاد امید و افزایش میزان مشارکت کارکنان در فرآیند تصمیم گیری می تواند بر کاهش بازنشستگی پیش از موعد موثر باشد.

    کلیدواژگان: بازنشستگی پیش از موعد، ترک شغل، نیروی انسانی، دانشگاه علوم پزشکی یزد
  • سید احمد احمدی، سید محمدمهدی پاک نژاد ریزی*، پوران رئیسی صفحات 48-59
    مقدمه

    گردشگری سلامت شکل جدیدی از صنعت گردشگری است که با هدف حفظ بهبودی و به دست آوردن مجدد سلامتی جسمی و روانی انجام می گیرد و در سال های اخیر به طور فزاینده ای رشد پیدا کرده است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر بازاریابی گردشگری سلامت در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران صورت گرفت.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر تحلیلی_توصیفی بوده و در مقطعی از سال 1400 انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمامی روسا، مدیران، مترون ها، مسیولین کیفیت و مسیولین واحد بیماران بین الملل بیمارستان های دولتی و خصوصی تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران به تعداد 270 نفر بودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته با دو بخش ویژگی های جمعیت شناختی و عامل های مربوط به بازاریابی گردشگری سلامت بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد همه عامل های مورد بررسی تاثیر مثبت و معناداری بر روی بازاریابی گردشگری سلامت داشتند (05/0>P-value). در این میان عامل های افراد، شواهد فیزیکی و محصول بیشترین تاثیر و عامل ترفیع کمترین اثر را در بازاریابی گردشگری سلامت داشته است. نتایج بررسی عامل ها در بین بیمارستان های خصوصی و دولتی تابع دانشگاه علوم پزشکی ایران حاکی از تفاوت معنادار بین مولفه های قیمت، کانال توزیع (مکان)، ترفیع و افراد در دو نوع مرکز بود (05/0>P-value). درحالی که بین سایر مولفه ها (محصول، شواهد فیزیکی و فرایند) تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0<P-value).

    نتیجه گیری: 

    شناخت نیازهای گردشگران پزشکی و برآوردن آن نیازها، افزایش رضایت مخاطبان را به همراه خواهد داشت؛ بنابراین توجه به عوامل موثر در بازاریابی و تلاش در رفع کاستی های این حوزه می تواند در جذب گردشگران سلامت و تبدیل شدن ایران به یک مقصد توریستی پزشکی بسیار موثر باشد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، گردشگری سلامت، عوامل توسعه
  • حجت رحمانی، مرضیه رجائیان*، ابراهیم جعفری پویان، میرسعید یکانی نژاد صفحات 60-75
    زمینه و هدف

    نیروی انسانی تعیین کننده کیفیت عملکرد سازمان های بهداشتی درمانی و از مهم ترین مزیت های رقابتی آن ها به شمار می آید و وجود تعهد در آن ها برای انجام وظایفشان بسیار حایز اهمیت است؛ بنابراین شناخت عواملی که بر تعهد سازمانی تاثیرگذار می باشند ضروری است. این مطالعه با هدف تحلیل همبستگی بین روابط شفافیت، اعتماد و تعهد سازمانی از دیدگاه کارکنان انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه توصیفی- تحلیلی در میان 640 نفر از کارکنان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران با پرسشنامه شفافیت و اعتماد سازمانی راولینز (2008) و تعهد سازمانی آلن و می یر (1997) به انجام رسید. داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 26 و AMOS تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    ابعاد شفافیت سازمانی (شفافیت کلی، مشارکت، اطلاعات بنیادین و پاسخگویی) بر ابعاد تعهد سازمانی (تعهد عاطفی، عقلایی و هنجاری) دارای اثر غیرمستقیم و مثبت و بعد اختفا و پنهان کاری بر ابعاد تعهد سازمانی دارای اثر غیرمستقیم و منفی بود. اثر غیرمستقیم ابعاد شفافیت بر ابعاد تعهد سازمانی معنی دار بود که این امر بیانگر نقش واسطه ای اعتماد سازمانی در میان شفافیت و تعهد سازمانی است.

    نتیجه گیری: 

    مدیران می توانند با ایجاد نگرش و درک صحیح از شفافیت، آگاهی از اولویت ها، اطلاعات قابل انتشار بیمارستان ها را شناسایی کرده و زمینه را برای اقدامات شفافیت ساز فراهم آورند. افزایش شفافیت سازمانی روحیه همکاری را گسترش داده و منجر به ارتقاء اعتماد کارکنان و در نهایت افزایش تعهد سازمانی آن ها می گردد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، شفافیت سازمانی، اعتماد سازمانی، تعهد سازمانی
  • الهه عیشی، امید خسروی زاده، آیسا ملکی، بهمن احدی نژاد* صفحات 76-91
    مقدمه

     مدیریت هزینه‌ها مهم‌ترین عامل موثر بر عملکرد اقتصادی بیمارستان است. مدیریت خوب هزینه‌ها در کوتاه‌مدت باعث ثبات و تعادل تراز عملیاتی بیمارستان شده و بیمارستان را از نظر نقدینگی ایمن می‌کند. همچنین مدیریت خوب هزینه‌ها در بلندمدت باعث می‌شود که بیمارستان از نظر مالی باثبات باشد. با توجه به موارد ذکر شده و افزایش روزافزون هزینه‌های بیمارستانی مطالعه حاضر با هدف شناخت و بررسی عوامل، پیشران‌ها و موانع بهبود مدیریت هزینه انجام شده است.

     مواد و روش‌ها: 

    این مرور نظام‌مند در سال 2020 انجام شده است. داده‌ها با جستجوی کلیدواژه‌ها در پایگاه‌های داده‌ای Google scholar, PubMed, Scopus, Web of Science, Science direct, Magiran, SID و Irandoc از 2007 تا 2020 جمع‌آوری شده است. دسته‌بندی نتایج مطالعات با بحث و بررسی پژوهشگران انجام گرفت.
     

    نتایج

     همه مولفه‌های شناسایی شده و استخراج شده از مقالات برای بهبود مدیریت هزینه‌های بیمارستانی در چهار بعد (عوامل افزایش دهنده، پیش‌نیازها، موانع و راهکارها) تقسیم‌بندی شدند.

    نتیجه‌گیری: 

    مرور نتایج هر یک از مطالعات بیانگر اهمیت هر یک از مولفه‌ها در مدیریت، بهبود و کنترل هزینه‌های بیمارستانی بود. در این خصوص سیاست‌گذاران در سطح تصمیم‌گیری و مدیران در سطح اجرایی باید به مولفه‌ها و ابعاد تاثیرگذار بر کنترل و بهبود هزینه‌های بیمارستانی با توجه به ساختار، فرآیند و پیامدهای مورد انتظار، توجه کرده و سپس در خصوص اجرایی شدن آن‌ها تصمیم لازم را بگیرند.

    کلیدواژگان: مدیریت هزینه، کاهش هزینه، بیمارستان
  • مریم دنیایی، الناز یزدان پرست، آزاده آراسته* صفحات 92-102

    زمینه و هدف: 

    اضطراب حالت ناخوشایندی است که در اکثریت افراد قبل از اعمال جراحی بروز می‌کند و می‌تواند باعث خونریزی و عوارض بعد از عمل جراحی شود و بر القای بیهوشی و بازگشت از آن نیز تاثیر بگذارد و امروزه با توجه به عوارض داروها، درمان‌های غیر دارویی و غیرتهاجمی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر دو عامل طب فشاری و اذکار مستحبی بر میزان اضطراب بیماران قبل از اعمال جراحی می‌باشد.

    مواد و روش‌ها:

     این مطالعه‌یک پژوهش کار آزمایی بالینی دوسوکور بود که بر روی 150 بیمار کاندید عمل جراحی انجام شد. نمونه‌گیری به صورت در دسترس انجام شد و نمونه‌های پژوهش طور تصادفی برای یکی از سه گروه طب فشاری، اذکار مستحبی و کنترل انتخاب شدند. جهت اعمال طب فشاری نقطه چشم سوم (Yintang) به مدت 10 دقیقه تحت‌فشار قرار گرفت و در گروه اذکار مستحبی بیماران چندین مرتبه سوره حمد و ذکر لاحول و لاقوه الابالله را با استفاده از منبع صوتی و هدفون گوش دادند. در گروه شاهد نیز اعمال فشار به مدت 10 دقیقه در نقطه دروغین صورت گرفت. با استفاده از پرسشنامه VAS قبل، بلافاصله بعد و 30 دقیقه پس از انجام مداخلات، میزان اضطراب سنجیده شد. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی، استنباطی و از طریق نرم‌افزار 19 SPSS انجام شد.

    نتایج:

     میانگین نمره اضطراب در گروه اذکار مستحبی در سه زمان با یکدیگر اختلاف معناداری داشت (001/0>p) و در این گروه میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله به طور معناداری کمتر از بلافاصله و 30 دقیقه بعد از مداخله بود (001/0>p)، اما میانگین اضطراب در گروه طب فشاری (06/0=p) و گروه کنترل (10/0=p) در سه زمان با یکدیگر تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه‌گیری:

     اذکار مستحبی می‌تواند موجب کاهش میزان اضطراب قبل از اعمال جراحی شوند و می‌توان به عنوان یک روش غیر دارویی، مطمئن و ارزان جهت کاهش اضطراب قبل از اعمال جراحی استفاده شود.

    کلیدواژگان: اضطراب قبل از عمل، طب فشاری، اذکار مستحبی
|
  • Sorayya Adelpourdehnavi, Seyedeh Samaneh Miresmaeeli, Aidin Aryankhesal* Pages 1-10
    Background

    Satisfaction with the salary and other payments and the way they are distributed are of the most important and effective dimensions of human resources management. The purpose of this study was to determine the level of employee satisfaction with the performance-based payment plan in 2021 across hospitals.

    Materials & Methods

    This was a cross-sectional study conducted in 2021 on 280 employees of teaching hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. Data were collected by a questionnaire and analyzed by non-parametric tests and Spearman correlation in SPSS.

    Results

    The mean of total satisfaction in the staff was 2.95 ± 0.55 (out of 5). Among the various categories in the field of satisfaction, the highest mean of satisfaction was related to the physical conditions of the workplace with 3.3 ± 0.64 (out of 5) and the least was related to the payment system with 2.56 ± 0/86. The mean performance of all employees was 63.72 ± 8.82. (out of 100). In this regard, the mean score of staff attendance was 74.22 ± 6.97, job type was 30.97 ± 15.78 and the average quality coefficient of performance was 85.98 ± 11.12. According to the Spearman correlation test, there was a significant correlation between mean total satisfaction and attendance score (r = 0.19), job type score (r = 0.32) and performance quality coefficient (r = 0.21) (p-value <0.05).

    Conclusion

    The mean of employee satisfaction with the performance-based payment scheme was estimated to be moderate. It seems that health policy makers need to work and plan to improve payment and increase the motivation of healthcare staff.

    Keywords: Performance-based payment, Job satisfaction, Hospital
  • Fatemeh Mohammadkhani Ghiasvand, Masoumeh Abbasabadi Arab, Habibollah Taherpour Kalantari, Hossein Alipour* Pages 11-21
    Background

    The occurrence of all kinds of errors and mistakes imposes many costs on the hospital and society. Whistleblowing and error reporting plays an essential role in preventing and reducing errors, but the rate of error reporting in hospitals is low. This research was conducted in order to investigate the effect of selected individual factors on whistleblowing of hospital employees.

    Materials:

     The research was conducted as a descriptive correlational study. 229 nursing and para clinic staff of a hospital in Tehran were selected by random sampling. A standard questionnaire with 69 items from valid questionnaires of selected factors, including organizational commitment, source of control, moral judgment, altruism, individual's attitude towards whistleblowing and intention to whistleblowing was collected and its validity and reliability were confirmed. The method of data analysis was confirmatory factor analysis and SPSS and Amos software were used as well.

    Results

    The variables of organizational commitment, altruism and individual's attitude towards whistleblowing have an effect on the intention of whistleblowing, and moral judgment and source of control have no effect on the intention of whistleblowing. Also, individual variables such as age, gender, and work experience did not have a significant effect on the intention to blow the whistle.

    Conclusion

    Strengthening organizational commitment, altruism of employees and the positive attitude of the individual toward whistle-blowing play an important role in improving error reporting. Hospital management methods can strengthen or weaken these factors. Participatory management style, job empowerment, supporting and creating a safe environment for reporting, promoting employees' ethical and professional principles,  and learning and sharing medical errors are effective measures in promoting whistle-blowing.

    Keywords: Whistle-Blowing, Hospital, Staff, Organizational commitment, Altruism
  • Azadeh Sobhkhiz Koozehkanan, Zahra Haji Anzahaei*, Farideh Ashrafganjooie, MohammadHossein Pourgharib Shahi Pages 22-39
    Background and purpose

    Today, hospital care, relying on the health record system, has received more attention than before. Considering the diversity of data in these systems, the design of standard conceptual and logical models by service providers will play an important role in their success. Therefore, this research was conducted with the aim of designing a logical data model of the hospital information management system for athletes based on international standards.

    Materials and methods

    The design of the logical model of the hospital information system for athletes in Iran based on the main entities and components of the system was done after comparing the selected countries, the initial review of the needs of the beneficiaries, the dataset validated by the experts and the validation of the conceptual model, and the diagrams were painted. The meeting was held with the presence of experts to validate the proposed logical model. The proposed amendments were discussed and carried out in the meeting, the collective agreement on the presented logical model and the validity of the model were confirmed.

    Results

    login activities, password change, examination appointment booking, athlete information registration, examination registration, test results registration, vaccination information registration activity, health reminder registration,  and health information registration were determined as the main diagrams of this system.

    Conclusion

    Based on the findings, it seems that access to sports medicine information is the key point, and a person can see and receive health needs related to him in a patient-centered treatment.

    Keywords: Hospital information management, Logical model designing, Information management system, Sports medicine
  • Mehdi Raadabadi, Mohammad Sadeghi, Masoud Saffari, Mohadeseh Karimizadeh, Ezat Dehghan Manshadi, Mehdi Jabinpour, Elham Haji Maghsoudi* Pages 40-47
    Introduction & Purpose

    One of the challenges that organizations face today is the issue of retaining employees in the organization. Meanwhile, addressing the causes of early retirement among health workers is doubly important. The aim of this study was to investigate the causes of early retirement in retirees of Yazd University of Medical Sciences.

    Methods

    The present descriptive research was conducted to find the causes of early retirement among retirees of staff of Yazd Medical Sciences between 2016 and 2018. Collecting dada was done by examining the personnel file, retirement system and through interviewing people. Data description was done using descriptive statistics and SPSS.21 software.

    Results

    The average number of years of service lost was 3.7 years. In total, there were more than 528 years of service lost. Regarding job characteristics, the majority of retirees were employed in service and nursing positions (4701%), in hospital (45%) and health centers (42.9%). The study of the causes of early retirement showed that the most common causes of retirement were related to boring work environment (55.7%), physical problems and underlying diseases (40.7%) and lack of support from officials (24.3%).

    Conclusion

    According to the findings, multilateral support in the organization, promotion of rewards and economic benefits, creating morale in the organization, observing the principles of mental health, reducing anxiety and creating hope and increasing participation of employees in the decision-making process can be effective in reducing early retirement.

    Keywords: Early retirement, Leaving the job, Manpower, Yazd University of Medical Sciences
  • Seyed Ahmad Ahmadi, Seyed MohammadMahdi Paknejad Rizi*, Pouran Raeissi Pages 48-59
    Introduction

    Health tourism is a new form of tourism industry that aims to maintain recovery and regain physical and mental health and has grown in recent years. Therefore, the present study was conducted to investigate the factors affecting the marketing of health tourism in hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study is descriptive-analytical and was conducted on 270 individuals at some point in 2021. The study population consisted of all heads, managers, matrons, quality managers and heads of international patients of public and private hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Data were analyzed by using SPSS software version 23.

    Results

    The results of study showed a significant difference between the components of price, place, promotion and people in the two types of hospitals (P-value <0.05). While no significant difference was observed between other components (product, physical evidence and process) (P-value <0.05).

    Conclusion

    Providing the needs of medical tourists will increase their satisfaction. Therefore, paying attention to the effective factors in marketing and trying to solve the shortcomings of this field can be very effective in attracting health tourists and turning Iran into a medical tourist destination.

    Keywords: Hospital, Health Tourism, Development Factors
  • Hojjat Rahmani, Marzieh Rajaeian*, Ebrahim Jaafaripooyan, Mirsaeed Yekaninejad Pages 60-75
    Background

    Human resources determine the quality of performance of health care organizations and are one of their most important competitive advantages. Also, committing is very important to perform their duties. Therefore, it is necessary to recognize the factors that affect organizational commitment. This study aimed to investigate how organizational transparency could affect organizational trust and commitment from the perspective of hospital staff.

    Materials & Methods

    The present study is an applied descriptive-analytical study conducted on 640 staff members in teaching hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences. The instruments used were: Organizational Transparency and Trust developed by Rawlins (2008) and  Organizational Commitment developed by Meyer and Allen (1997). Data were analyzed using SPSS software version 26 and AMOS.

    Results

    Organizational transparency dimensions (overall transparency, participation, substantial information, and accountability) had a positive indirect effect on organizational commitment dimensions (affective, continuance, and normative commitment). Additionally, secrecy has a negative indirect effect on organizational commitment dimensions. The relationship between organizational transparency and commitment was also statistically significant, which indicates that organizational trust mediated the relationship between organizational transparency and commitment.

    Conclusion

    Managers might be able to improve transparency and staff participation in decision-making by taking cognizance of the priorities and information that can be disseminated by hospitals. In fact, increasing organizational transparency expands cooperation and leads to enhancing staff’s organizational trust, and ultimately increases their organizational commitment.

    Keywords: Hospital, Organizational Transparency, Organizational Trust, Organizational Commitment
  • Elahe Eyshi, Omid KHosravizadeh, Aisa Maleki, Bahman Ahadinezhad * Pages 76-91
    Aim & Background

    Cost management is the most important factor affecting the economic performance of the hospital. Good management of costs in the short term stabilizes and balances the operating balance of the hospital and secures the hospital in terms of liquidity. Also, good management of costs in the long term makes the hospital financially stable. According to the mentioned cases and increasing hospital costs, the present study was conducted with the aim of identifying and investigating the factors, drivers and obstacles to improve cost management.

    Methods & Materials: 

    This systematic review was conducted in 2020. Data was collected through  searching keywords in Google scholar, PubMed, Scopus, Web of Science, Science direct, Magiran, SID and Irandoc databases from 2007 to 2020. The classification of the results of the studies was done by the researchers.

    Results

    All the components identified and extracted from the articles were divided into four dimensions (increasing factors, prerequisites, obstacles and solutions) to improve hospital cost management.

    Conclusion

    Reviewing the results of each study showed the importance of each component in managing, improving and controlling hospital costs. In this regard, policy makers at decision-making level and managers at executive level should pay attention to the components and dimensions affecting the control and improvement of hospital costs according to the structure, process and expected consequences, and then decide on their implementation.

    Keywords: Cost management, Reducing costs, Hospital
  • Maryam Donyaei, Elnaz Yazdan Parast, Azadeh Arasteh * Pages 92-102
    Background and Aim

     Anxiety is an unpleasant condition that occurs in the majority of people before surgery, and it can cause bleeding and complications after surgery and it can also affect the induction of anesthesia and recovery from it. Nowadays, due to the side effects of medications, non-pharmacological and non-invasive treatments are receiving a lot of attention.The purpose of this research is to determine the effectiveness of acupressure and recommended recitals on the patients’ anxiety before surgery in the hospitals of Ferdows city in 2019-2020.

    Methods

     This study was a double-blind clinical trial research that was conducted on 150 patients who were candidates for surgery. The samples were selected using convenience sampling. The participants were randomly assigned to one of the three acupressure groups (n=50), recommended recitals (n=50) and the control group (n=50). In order to apply acupressure, the third eye point (Yintang) was pressed for 10 minutes, and in the recommended recitals group, the patients listened to Surah Hamad and Zekr several times using an audio source and headphones. In the control group, pressure was applied to the false point for 10 minutes. The level of anxiety was measured using the VAS questionnaire in all three groups before, after and 30 minutes after the intervention respectively. Data were entered into SPSS software version 19 using descriptive and inferential statistical methods. 

    Results

     In recommended recitals group, the average anxiety score before, after and 30 minutes after the intervention had a significant difference with each other (P<0.001). Also, the average anxiety score after the intervention was significantly lower than immediately and 30 minutes after the intervention in this group (P<0.001). Meanwhile, the average score of anxiety in the acupressure group (p=0.06) and the control group (p=0.10) did not show any significant difference with each other at three times.

    Conclusion

     Recommended recitals can reduce anxiety before surgery and can be used as a non-drug, safe and cheap method to reduce anxiety before surgery.

    Keywords: Pre-Operative Anxiety, Acupressure, Recommended Recitals